8A

Welkom bij groep 8a

Onze klas
Zoals u hierboven kunt zien bestaat onze klas uit 27 leerlingen met 1 meester. We werken hard, leren veel en helpen elkaar waar nodig. De kanjertraining helpt ons hierbij ook. Groep 8 is natuurlijk ook het laatste jaar op de basisschool. Na de zomervakantie gaan wij naar het voortgezet onderwijs. Een nieuwe periode staat op ons te wachten, maar eerst gaan wij dit schooljaar op een leuke en goede manier afsluiten.

Vakken
Wij werken zoals vele groepen dagelijks aan godsdienst, rekenen, taal en spelling. De zaakvakken komen zo’n drie a vier keer per week naar voren. 

Huiswerk
In onze agenda schrijven wij ons huiswerk op. We hebben (bijna) dagelijks huiswerk. Een goede voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Wie is de baas
In groep 8 krijgen wij enkele lessen over Staatsinrichting. We proberen ook actuele onderwerpen over de politiek in de klas te bespreken, zoals bijvoorbeeld de verkiezingen.

Projecten
Elk jaar vieren wij het PWA-feest. De commissie van dit feest maakt er ieder jaar iets leuks van. We verheugen ons er ieder jaar op. Twee keer per jaar hebben wij een creamiddag. Ook besteden wij aandacht aan de christelijke feestdagen. Zo vieren wij Kerst in de kerk. Vanwege de corona maatregelen passen wij de projecten aan. Wij hopen dit schooljaar vele feesten te vieren als voorheen.

Laptops
We werken sinds drie jaar met laptops. Het gebruik hiervan wordt een goede gewoonte. Natuurlijk blijven wij ook schrijven in onze schriften, dingen uitrekenen op ons kladblok etc. Schrijven is en blijft belangrijk!

Bovenbouw
Van 23 t/m 25 mei gaan wij op schoolkamp in Lunteren. Hier kijken wij natuurlijk erg naar uit! Ook werken wij ieder jaar vanaf maart, aan de eindmusical ’. Wij hopen dat onze ouders, ons dan willen helpen/begeleiden voor en tijdens de musical.