6B

Welkom op de pagina van groep 6b

Onze klas

Groep 6b bestaat uit 18 sociale en behulpzame kinderen en onze juf Diana Visser. Wij werken hard, leren veel en helpen elkaar waar dat nodig is. De kanjertraining helpt ons hierbij, want de basis van een fijne klas is vertrouwen. Met elkaar maken we er een leuk en leerzaam jaar van en dat lukt heel erg goed in onze klas. Wij hebben het erg fijn met elkaar!
Onze favoriete onderdelen op school zijn toch wel creatief, de leuke buitenlessen en de gym.
Het thema wat wij dit jaar in de klas hebben is de ruimte, want wij gaan dit jaar als een raket!

Vakken

Wij werken elke dag aan godsdienst, rekenen, lezen, taal en spelling. Begrijpend Lezen is soms best wel moeilijk, maar wel leuk want het zijn spannende verhalen die wij lezen in onze nieuwe methode Atlantis. De zaakvakken geschiedenis, aardrijkskunde en natuur&techniek zijn vaak ‘s middags aan de beurt. Wij gebruiken hiervoor de methode Blink, waarbij wij vooral zelf dingen onderzoeken en dit aan elkaar presenteren. Wij onderzoeken door middel van onze bronnenboeken, internet, proefjes uitvoeren, informatie uit filmpjes halen of zelf iets bouwen van techniek. Onderwerpen zoals de VOC, slavernij en revoluties komen langs bij geschiedenis. Terwijl wij met aardrijkskunde weer meer ontdekken over de dreiging van het water voor Nederland en over verschillende culturen om ons heen. Met natuur & techniek gaat het dit jaar onder andere over natuurverschijnselen en belangrijke uitvindingen. Ook onze Engelse woordenschat wordt steeds groter, want ook hier werken wij elke week aan met de methode Take it Easy.
Huiswerk
Als je in groep 6 zit… dan hoort daar ook huiswerk bij! Het is even wennen, want dat is nieuw voor ons. Maar een goede voorbereiding voor groep 7 en 8. Twee keer in de week nemen wij ons huiswerkmapje mee, op dinsdag krijgen wij maakwerk en op donderdag leerwerk. Het leerwerk varieert elke week: Engelse woordjes, topografietoetsen of leertoetsen van aardrijkskunde, geschiedenis of natuur&techniek.

Laptops
Op onze school werken wij alweer een aantal jaar met laptops. Dit werkt erg fijn! Zo krijgen wij taken die passen bij ons niveau en kunnen wij gelijk controleren hoe wij een les hebben gemaakt en dit verbeteren als dat nodig is. Natuurlijk blijven wij ook schrijven in onze schriften, dingen uitrekenen op ons kladblok, want schrijven is en blijft belangrijk!

Gym
De vrijdagmiddag staat altijd in het teken van de gymles. Dit doen wij gezellig met de andere groep 6 en groep 7. Plezier hebben tijdens het bewegen en jezelf steeds een stapje verder ontwikkelen, zijn de belangrijkste doelen in de les. Zo gaan wij sportief het weekend in!

Lieve groetjes,
Groep 6B