1-2D

Welkom op de pagina van groep 1/2D!
 

De klas
Wij zijn groep 1/2d, de kikker klas. Kent u Kikker al? Kikker is de hoofdpersoon in de boeken van Max Velthuijs. In onze klas zie je kikker terug op de ramen, muren en we hebben zelfs een groen kikkerkastje met allerlei kikkers.

In onze klas kunt u ook kennismaken met Pompom, Zoem de bij en Flip de Beer.
 
Het dagritme

Pompom is de hoofdpersoon in de methode Schatkist waar wij mee werken. Met Pompom leren wij de dagen van de week en allerlei liedjes. Ook gaan wij met elkaar op taaltocht en leren we rekenen met de rekenmuur. Aan het begin van de ochtend en aan het begin van de middag bekijken we op het dagritme bord wat we gaan doen. Ook bespreken we met elkaar wat voor weer het is, de dag, de datum en wie de hulpjes zijn.
 
 

Het planbord
Tijdens het spelen en werken maken we gebruik van het planbord. Hierop staan allerlei afbeeldingen van verschillende activiteiten die we kunnen kiezen. De ene keer hangt de juf op wat we gaan doen en de andere keer mogen we zelf kiezen wat we gaan doen. Zo leren we steeds nieuwe dingen.

Spelen en werken
In onze klas hebben we veel verschillende hoeken waar we in mogen spelen én leren. Ook zijn er kasten met leerzame spellen en puzzels. Elke week zijn er ook een aantal verplichte opdrachten en worden we ook wel bij de juf geroepen om samen te leren.


Thema’s
In de klas werken wij altijd over een thema: een seizoen of een ander thema uit de methode
Schatkist. Op onze thematafel en in de Parro app van onze groep kunt u zien waar we over werken. Soms gaan we op excursie naar de bibliotheek, NME Centrum De Hooizolder of op schoolreis.
 
Sociale ontwikkeling
In de klas houden we ons aan de afspraken van de Kanjertraining. We luisteren naar verhalen over Max en we doen veel kanjeroefeningen. In de klas hebben we afgesproken dat we te vertrouwen zijn. We denken daarbij aan de afspraken die bij de Kanjerpetten horen.

Hartelijke groet,

De kinderen en leerkrachten van groep 1/2d