1-2B

Welkom in groep 1/2b – de Winnie de Poeh klas
 
Groep 1/2b is een heel leuke groep. Een groep met lieve kinderen en twee gezellige juffen. Juf Marjolein van Maanen en juf Karin van Beek. In de klas hebben we ook nog Pompom.

Pompom is een jongetje dat ons veel kan leren en wij veel aan hem. Hij heeft ook een vriendje. Dat is Zoem de bij. Ook Zoem leert ons heel veel.

We beginnen de dag in de kring. Misschien wil je wel wat vertellen aan de kinderen of aan de juf. Dat kun je dan doen. We luisteren naar een Bijbelverhaal en zingen liedjes met elkaar. Ook kijken we met elkaar welke dag het vandaag is, welke dag het gisteren was en welke dag het morgen is.

Daar hoort een leuk versje bij:
 
Luister goed, ik heb een vraag:
Welke dag is het vandaag?
Is het maandag, dinsdag, woensdag,
is het donderdag ja of nee,
is het vrijdag, zaterdag, zondag.
Wie heeft er een idee?
Als we in de kring hebben gezeten gaan we spelen en werken. Een aantal kinderen gaan aan de tafels een mooi werkje maken. Dit kan een werkje zijn van papier met lijm en een schaar, maar ook met verf of met klei. De andere kinderen kunnen gaan spelen in de hoeken. Zo hebben we een huishoek met prachtige verkleedkleren, een bouwhoek op de gang, een zandtafel, twee tablets, een verf- en een krijtbord en heel veel puzzels en leuke spelletjes in de kasten.
 
Om 10.00u is het tijd om even lekker wat te eten en te drinken in de kring. Je mag je eigen beker meenemen en een koekje of fruit. Meestal leest de juf nog een leuk verhaaltje voor of spelen we na het eten en drinken nog een leuk spelletje in de kring.
 
We gaan uiteraard ook nog even lekker buitenspelen. Buiten hebben we karren, hoepels, springtouwen en fietsen. Ook is er een speelhuisje met een glijbaan, een zandbak en zijn er schommels. Lekker even rennen of huppelen kan natuurlijk ook.
Op donderdag gaan wij altijd gymmen. Hier kun je klimmen en klauteren, spelen we leuke beweegspellen en soms gaan we weleens stoeien.
 
Op een dag doen we allemaal leuke een leerzame dingen. We leren heel erg veel.
Aan het einde van de dag ga je weer naar huis. Het was gezellig vandaag. Tot morgen!