8A

Welkom bij groep 8a

Onze klas
Zoals u hierboven kunt zien bestaat onze klas uit 25 leerlingen en 1 meester en 1 juf. We werken hard, leren veel en helpen elkaar waar nodig. De kanjertraining helpt ons hierbij ook. Groep 8 is natuurlijk ook het laatste jaar op de basisschool. Na de zomervakantie gaan wij naar het voortgezet onderwijs. Een nieuwe periode staat op ons te wachten, maar eerst gaan wij dit schooljaar op een leuke en goede manier afsluiten.

Vakken
Wij werken zoals vele groepen dagelijks aan godsdienst, rekenen, taal en spelling. De zaakvakken komen zo’n drie a vier keer per week naar voren. 

Huiswerk
In onze agenda schrijven wij ons huiswerk op. We hebben (bijna) dagelijks huiswerk. Een goede voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Wie is de baas
In groep 8 krijgen wij enkele lessen over de Nederlandse politiek. Hierbij betrekken wij ook onze eigen gemeente Sliedrecht. Eén leerling van onze groep zit ook in de kinderraad van Sliedrecht.

Projecten
Elk jaar vieren wij het PWA-feest. De commissie van dit feest maakt er ieder jaar iets leuks van. We verheugen ons er ieder jaar op.
Twee keer per jaar hebben wij een creamiddag. Ook besteden wij aandacht aan de christelijke feestdagen. Zo vieren wij Kerst in de kerk.

Laptops
We werken sinds twee jaar met laptops. Het gebruik hiervan wordt een goede gewoonte. Natuurlijk blijven wij ook schrijven in onze schriften, dingen uitrekenen op ons kladblok etc. Schrijven is en blijft belangrijk!

Bovenbouw
Van 10 t/m 12 juni gaan wij op schoolkamp in Lunteren. Hier kijken wij natuurlijk erg naar uit! Ook werken wij ieder jaar vanaf maart, aan de eindmusical ’. Wij hopen dat onze ouders, ons dan willen helpen/begeleiden voor en tijdens de musical. Zodra de keuze van de musical bekend is, kunt u via de volgende link naar de trailer :  ( komt nog )