8A

Welkom bij groep 8a

Onze klas
Zoals u hierboven kunt zien bestaat onze klas uit 20 leerlingen en 1 meester en 1 juf. We werken hard, leren veel en helpen elkaar waar nodig. De kanjertraining helpt ons hierbij ook. Groep 8 is natuurlijk ook het laatste jaar op de basisschool. Na de zomervakantie gaan wij naar het voortgezet onderwijs. Een nieuwe periode staat op ons te wachten, maar eerst gaan wij dit schooljaar op een leuke en goede manier afsluiten.

Vakken
Wij werken zoals vele groepen dagelijks aan godsdienst, rekenen, taal en spelling. De zaakvakken komen zo’n drie a vier keer per week naar voren. 

Huiswerk
In onze agenda schrijven wij ons huiswerk op. We hebben (bijna) dagelijks huiswerk. Een goede voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Wie is de baas
In groep 8 krijgen wij enkele lessen over de Nederlandse politiek. Hierbij betrekken wij ook onze eigen gemeente Sliedrecht. Enkele leerlingen van onze groep zitten ook in de kinderraad van Sliedrecht.

Projecten
Elk jaar vieren wij het PWA-feest. Dit jaar is het thema: ‘Reis om de wereld’. Wij gaan ons deze dag verdiepen in het land Australië. Twee keer per jaar hebben wij een creamiddag. Ook besteden wij aandacht aan de christelijke feestdagen. Zo vieren wij kerst in de kerk.

Laptops
We werken sinds twee jaar met laptops. Het gebruik hiervan wordt een goede gewoonte. Natuurlijk blijven wij ook schrijven in onze schriften, dingen uitrekenen op ons kladblok etc. Schrijven is en blijft belangrijk!

Bovenbouw
Van 22 t/m 24 mei gaan wij op schoolkamp in Lunteren. Hier kijken wij natuurlijk erg naar uit! Ook werken wij, sinds maart, aan de musical: ‘Gewoon Super’. Wij zijn heel erg blij dat onze ouders/de dansjuf, ons willen helpen/begeleiding voor en tijdens de musical. Zie de trailer van onze musical via de volgende link: https://www.repenroer.nl/musical/gewoon-super/