Een kijkje in groep 1/2c

Welkom in groep 1/2c

Wij zijn de Pompom klas. Kent u Pompom al? Hij is ons vriendje en woont bij ons in de klas. Samen met Zoem de bij. Soms moeten we Pompom en Zoem helpen, als zij iets niet weten. Maar Pompom en Zoem helpen ons ook. We kunnen alles aan hem vertellen en vragen. Ook spelen we vaak met Pompom en Zoem.Pompom leert ons de dagen van de week, met de weekkalender. Ook zingen wij vaak een liedje zodat we de dagen van de week goed onthouden. Vaak springen we een gat in de lucht of doen we een dansje bij de dag van vandaag.
 
Aan het begin van de ochtend en aan het begin van de middag bekijken we wat we die dag gaan doen. Ook bespreken we met elkaar wat voor weer het is, de handjes van de hulpjes hangen op en het nieuws wordt besproken.We hebben allemaal een eigen stoel met daarop een plaatje van Pompom en zijn vriendjes. Dit plaatje staat ook op ons kapstokkaartje en op ons planbordkaartje.
Tijdens het spelen en werken maken we gebruik van het planbord. Hierop staan allerlei afbeeldingen van verschillende activiteiten die we kunnen kiezen. Ook hier zie je Pompom op de plaatjes verschijnen. De ene keer hangt de juf op wat we gaan doen en de andere keer mogen we zelf kiezen wat we gaan doen. Soms is een hoek vol en moet je iets anders kiezen.Soms doen we ook een spelletje met de juf. Daarvoor hebben wij nog een klassenvriend: Simon de aap. Als Simon het rode kaartje voor zich houdt mogen we de juf niet storen, maar als Simon het groene kaartje voor zich houdt dan mogen we weer vragen stellen aan de juf.

   

In de klas werken wij altijd over een bepaald thema. Dit kun je zien aan onze thematafel. Vaak nemen de kinderen ook materialen mee voor de thematafel en de letterhoepel.Onze klas heeft ook mooie tekeningen op de ramen. De tekeningen passen vaak bij het thema waar we over werken.
Iedere week is er een zonnetje van de week. Hij of zij krijgt dan elke dag allerlei complimentjes te horen van zijn of haar klasgenoten. De complimenten schrijven we in het zelf geverfde zonnetje.En dan is er nog onze vriend Flip de Beer. Flip gaat ieder weekend bij een ander kind logeren, beregezellig is dat!